Филип Станев от Има такъв народ , който  отхвърли програмата

...
Филип Станев от Има такъв народ , който  отхвърли програмата
Коментари Харесай

Отново спорове в НС



Филип Станев от " ИТН ", който  отхвърли програмата за работа. В декларация от името на групата Станев упрекна ГЕРБ и водача й Бойко Борисов:

„ ГЕРБ гласоподаваха „ въздържал се “ и по този метод съвещание нямаше по какъв начин да има! От името на Има Такъв Народ желая да задам два въпроса: Как политическа партия „ ИТН “ да работи пълноценно в парламент, който не подмолно, а предкулисно през вчерашния ден, тук, в Пленарна зала саботира главната си функционалност. Втори въпрос: Как се очакваше политическа партия „ ИТН “ да одобри подправената поддръжка от 165 депутати, както твърди господин Борисов “

Тома Биков от ГЕРБ пък укори болшинството, че през вчерашния ден се е договорило за днешния дневен ред, защото от него отпаднаха проекторешенията за краткотрайни анкетни комисии, които да обясняват обстоятелствата към парк " Росенец " и полицейското принуждение по време на митингите предходната година:

„ Виждаме мощното законодателство, което се създава на кг от „ Братството на почетените “ и сме извънредно обезпокоен за това, което може да се случи с страната! Искате да променяме избор с цялостното схващане че най-вероятно изборите ще бъдат единствено след два месеца

Корнелия Нинова отбрани позицията на партията си, която през вчерашния ден гласоподава „ въздържал се “ като изясни, че за Българска социалистическа партия обществената политика е най-важна:

„ Ние няма да следваме сляпо нито новите политически в Народното събрание, тъй като са си присвоили правото те да са смяната, нито ГЕРБ, тъй като те са въплъщение на задкулисието и модела, против който се борим 4 години, нито Движение за права и свободи, които считат, че могат да дърпат конците както те решат.

По мотив изключването от дневния ред на основаването на краткотрайна комисия за следствие на полицейското принуждение по време на митинги предходната година Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! " съобщи:

„ Всички вие прогнозирате, че този Народното събрание е от през днешния ден до на следващия ден най-вероятно! И все пак, тях ги е боязън! Искам да ви кажа, нас не ни беше боязън да се надигнем също вас 116 дни. Сега също не ни е боязън! И в случай че смятате, че новите избори ще ви спасят гнева на българските граждани…  - не отмъщение, не реваншизъм - това е ГЕРБ  - правораздаване се назовава – грубо сте сбъркали.

От парламентарната естрада съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че краткотрайни комисии за парк " Росенец " и за полицейското принуждение ще има:

„ Ние не сме спрели да се занимаваме с всичко, което е обвързвано с „ Росенец “. Последното нещо, което се случи, беше, че плажът беше регистриран като плаж – нещо, което от институциите под ваш надзор не беше направено до момента толкоз доста години. И всички останали детайли на този проблем ще бъдат вкарани в законовия ред. Виждам, че откривате и значимостта на това по какъв начин се законодателства във връзка с правораздаването. Искам да ви прикани в действителност
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР